Povijest...

Koloman Enjingi u Hrnjevcu je, na obroncima Krndije, prvu vinovu lozu posadio još 1890. Danas u cijelom kutjevačkom i požeškom kraju znaju da je on tada prvim čokotima graševine i kadarke utemeljio najprestižniju obiteljsku tradiciju uzgoja vinove loze i proizvodnje vina na cijelom tom području.

Ljubav prema vinogradima i tajnama vlastitog podruma uspio je prenijeti na sina Martina, a ovaj je u obiteljski posao uveo i svoga sina, Kolomanova unuka Vaclava. Treća generacija Enjingija je tijekom burnih političkih i ratnih vremena uspjela očuvati svoje obiteljsko gospodarstvo.

Konačno, 1957. praunuk Ivan preuzeo je vinograde sa oko 2.000 čokota vinove loze. Ivan je marljivo razvijao proizvodnju, a 1972. prekinuo je dotadašnji poslovni običaj prodaje vina u bačvama i ponudom vina isključivo u bocama hrabro zakoračio u potpuno novi period tradicionalnog obiteljskog posla.

Enjingi

Njegova se strategija pokazala poslovno učinkovitom. Nastavio je raditi i stvarati sljedeći vlastitu filozofiju i oplemenjujući svoju najveću ljubav, ljubav prema prirodi,vinogradima,vinu...

U tržišnom ozračju što nas okružuje, znalački usmjerava energiju koju je u obitelji oplemenilo cijelo stoljeće iskustva i efikasno nastavlja razvijati hrvatski vinski brand.